Traseul Comuna Sâmbăta de Jos – Complexul Turistic Sâmbăta – Cabana Valea Sâmbetei


    Timp de parcurs:
  • din comuna Sâmbăta de Jos – Complexul Turistic Sâmbăta sunt 15 km de drum modernizat
  • din complex la Cabana Valea Sâmbetei facem 2 – 2½ ore

Marcajul începe din DN 1 la km 246,9 Comuna Sâmbăta de Jos spre masiv, pe șoseaua asfaltată până la Complexul turistic Sâmbăta, ramificația din DN 1 fiind semnalată de indicatoare.

Trecem prin fața Casei Brukenthal din Comuna Sâmbăta de Jos, după 5 km traversăm Sâmbăta de Sus, iar după 15 km din DN 1 ajungem la Complexul Turistic Sâmbăta, unde stația de autobuz este lângă biroul de cazare și Mănăstirea Sâmbăta, ctitorită de Constantin Brâncoveanu, cu o frumoasă colecție de icoane pictate pe sticlă.

De la complex continuăm pe drumul forestier de-a lungul Văii Sâmbetei până la casele silvicultorilor, de unde spre dreapta se face drumul forestier spre orașul Victoria, la 11 km. Tot de aici pornește și traseul 66 nemarcat, pe Muchia Drăgușului. La 500 metri pe stânga este Cabana Popasul Sâmbăta, după care urmează o zonă împădurită, iar la 5 km găsim casele muncitorilor forestieri.

Urcăm pe un drum de tractoare și căruțe pe lângă poteca marcată, iar după o oră apar poieni, și după 2 ore de la complex ajungem la o stână în ulucul glaciar al văii, cu Muchia Sâmbetei în stânga și Piatra Caprei unde ajungem pe semnul unui stâlp cu săgeată, traeul 14.

Trasee de legătură: traseul 11 spre Fereastra Mare cu legătură spre traseul 13 la Fereastra Mică și spre Cheia Bândei, traseul 12.


Trasee Munții Făgăraș
Comentarii
This page loaded in 0.0033 seconds. Memory usage: 396 - 455 KB.