Traseul Satul Greblești – Cabana Suru, prin Muchia Colților – Apa Cumpănită


Timp de parcurs: 7 - 8 ore

Iarna se poate merge pe schiuri.

Acesta este Traseul Memorial General Praporgescu, cel ce și-a pierdut viața în primul război mondial aproape de Greblești.

Pornim din centrul satului Greblești pe marcaj de triunghi albastru la 50 de metri de magazinul alimentar, de la un stâlp ce indică la 8 ore Cabana Suru.

După ce părăsim satul, mergem pe Capul Dealului, prin pășuni, pe lângă Crucea din Fag și în 1,15 ore trecem de șesurile, Curmătura și Capul Pleșii, apoi în pădure ocolim Vârful Măgura pe versantul dinspre Valea Lupului unde găsim un izvor pentru animale, de unde ajungem în poiana din Fața Căprioarei la stâna din Ciungi sau Jariștea și întâlnim traseul 45 cu punct albastru de la Câineni. Săgețile dintr-un copac ne îndrumă spre pădurea de fag, apoi depășim un sector defrișat cu lăstăriș, iar la 2 ore de la stâna din Ciungi avem în dreapta stâna din Fagi, la 1850 metri.

Urcăm prin poiana stânii și la dreapta în pădure, după 15 minute trecem pe versantul nord-vestic si ajungem la o răscruce de unde drumul nemarcat duce la stâna din Coți spre traseul 44 pe Zănoaga Câinenilor. Noi mergem în dreapta pe Muchia Coților întâi prin molizi, apoi pe pășuni, urcăm pe serpentine în șaua Apa Cumpănită la 1807 metri, iar acolo banda roșie ne duce spre stânga la gara CFR Valea Mărului, pe traseul de creastă est-vest, etapa IX. Spre dreapta, marcajele se succed pe triunghi albastru și bandă roșie.

Mergem spre est ajungând la Vârful Muntelui Cocorâciu sau Vârful Moașei, la 2034 metri, apoi la stânga pe marcajul de triunghi albastru spre nord, străbatem pășunea până la calcare, apoi printre tufe de smârdan și ienupăr, regăsim traseul 42 marcat cu triunghi roșu și pe acest semn coborâm în serpentine și ajungem în poiană la Cabana Suru.


Trasee Munții Făgăraș
Comentarii
This page loaded in 0.0034 seconds. Memory usage: 396 - 456 KB.