Traseul Cabana Negoiu – șaua Scării


Timp de parcurs: 2½ ore

Iarna este periculos din cauza avalanșelor.

Pornim de la stâlpul de marcaj, la 150 metri de Cabana Negoiu spre dreapta, pe marcaj comun cu încă 2 trasee, după 5 minute traseul 33 rămâne în stânga iar noi coborâm pe albia Văii șerbotei admirând cascadele Pârâului șerbotei, traversăm apa la un stâlp de marcaj de unde traseul 35 o ia la dreapta spre Cabana Bărcaciu iar noi urcăm la stânga 30 de minute și ajungem la izvoare tumultuoase. Spre dreapta intrăm în Căldarea Mică a șerbotei și continuăm pe marcaj și stâlpi metalici la pășunea cu lespezi în Strunga Puha, de unde avem priveliștea Căldării Porumbăcelului spre vest, un loc bun de schi până târziu în primăvară.

De la Strunga Puha este o potecă puțin marcata ce coboară în Căldarea Porumbăcelului și urcă apoi în Muchia Scărișoarei, acolo întâlnind traseul 38 pe cruce roșie spre Vârful Scara în amonte, și Cabana Bărcaciu în aval.

Poteca noastră continuă pe cruce albastră pe versantul vestic, apoi iar cel estic, urcăm un horn și ajungem în șaua Scării la 2146 metri, acesta fiind punctul de trecere dinspre Căldarea Vestică a șerbotei, spre Căldarea Izvorului Scării, spre sud.

    Trasee de legătură:
  • la stânga sau est, Vârful șerbota, pe traseul de creastă vest-est, etapa III;
  • la dreapta sau vest, șaua Surului, cu legături la Cabanele Bărcaciu și Suru, pe traseul de creastă est-vest, etapa VIII;
  • la sud Izvorul Scării – Valea Topologului – Comuna Sălătruc sau Lacul de baraj Vidraru, pe traseul 49.

Trasee Munții Făgăraș
Comentarii
This page loaded in 0.003 seconds. Memory usage: 396 - 455 KB.