Alte articole
Cum am descoperit muntele: mă duceam an de an la munte și stăteam 10 zile la casa de odihnă, cu 3 mese plătite pe zi și pătura întinsă pe iarba din spatele complexului de cazare, unde 20 de copii jucau volei urlând în gura mare și din când în când îmi trânteau câte-o minge în cap. Seara ieșeam la o bere la terasă și un dans, apoi dormeam dusă în aerul tare de munte.
citeste mai departe...
Se știe azi că numele Munților Făgăraș derivă din limba maghiară, deși părerile lingviștilor sunt împărțite, existând pe de o parte cuvântul "fogor" - potârniche, iar pe de altă parte, mai în glumă mai în serios, e luată în discuție și expresia "fa-garas", adică bani din lemn, ce-și are obârșia în obiceiul locului din secolul al XVIII-lea când muncitorii primeau în schimbul muncii lor niște bilete, dovezi din lemn, pe care le schimbau apoi în bani.
citeste mai departe...
În lista celor mai vechi monumente feudale românești se înscriu și bisericile rupestre din complexul monahal de la Șinca Veche, așezământ aflat la 45 km de Brașov, 22 km de Făgăraș și 3 km de satul șinca, loc cunoscut gratie istoricului și filologului român Gheorghe șincai, a cărui famile își are rădăcinile aici.
citeste mai departe...