Alte articole
Punctul de plecare al ascensiunilor pe versantul nordic este Depresiunea Făgărașului, loc în care se ajunge cu trenul de la București – Brașov – Făgăraș – Sibiu - Arad și Râmnicu Vâlcea - Podu Olt, stații de cale ferată fiind: Făgăraș, Voila, Ucea de Jos, Arpașu de Jos, Scorei, Porumbacu de Jos, Avrig și Sebeș Olt, și de la Râmnicu Vâlcea fiind Podu Olt, sau cu mașina pe drumul național 1: București – Brașov - Sibiu - Oradea și 73 A: Râșnov – Poiana Mărului – Șercaia.
citeste mai departe...
Se știe azi că numele Munților Făgăraș derivă din limba maghiară, deși părerile lingviștilor sunt împărțite, existând pe de o parte cuvântul "fogor" - potârniche, iar pe de altă parte, mai în glumă mai în serios, e luată în discuție și expresia "fa-garas", adică bani din lemn, ce-și are obârșia în obiceiul locului din secolul al XVIII-lea când muncitorii primeau în schimbul muncii lor niște bilete, dovezi din lemn, pe care le schimbau apoi în bani.
citeste mai departe...
În Munții Făgărașului se poate practica schiul datorită stratului generos de zăpadă și al pârtiilor din văi adăpostite. Pe Valea Bâlei este o telecabină, aceasta fiind singura amenajare din zonă. La Cabana Urlea, la 1533 metri, se schiază în Curmătura Colților, iar în zona mai înaltă se recomandă Șleaul Mușuleții, la o oră și jumătate de cabană.
citeste mai departe...