Traseul Confluența Pârâului Scara cu Izvorul Negoiului – șaua Scării – Cabana Negoiu


Timp de parcurs: 5½ - 6 ore

Până la confluența Scării cu Negoiu se merge pe traseul 47.

Iarna este periculos din cauza avalanșelor.

Pornim mai sus de confluență, pe malul Pârâului Scării iar după 25 de minute ajungem la fostul baraj din Poiana Bălții. De la stâna din Scara traversăm pâraie și la 1550 metri ieșim din pădure spre valea glaciară a Scării. Trecem în serpentine pe lângă torenții dinspre Ciortea – Mâzgavu și urcăm spre nord cu cascada la 200 de metri în față, apoi la dreapta prin grohotiș, urcăm iar la stânga, ajungem deasupra cascadei și traversăm pe malul drept, după 1,30 ore de la stână și un urcuș de 460 metri, având în față Căldarea Scării. Urcăm prin grohotișuri 250 metri diferență de nivel în 45 de minute iar în șaua Scării găsim marcajul de bandă roșie.

Sub linia de creastă marcajul duce spre Cabana Negoiu, trecem printr-un horn pe versantul nord-estic al Muntelui Puha și revenim pe muchie în Strunga Puhăi semnalată de un stâlp de marcaj.

De aici, o potecă ciobănească duce spre vest în Căldarea Porumbacului și apoi urcă spre Culmea Scărișoara, la marcajul de cruce roșie dintre Vârful Scara și Bărcaciu.

Noi coborâm spre est, în Căldarea vestică a șerbotei, apoi la stânga coborâm pe un prag glaciar cu mici cascade, urmăm serpentine strânse și deja zărim Cabana Negoiu. La marginea pădurii, înainte de a trece apa, rămâne în stânga traseul 35 spre Cabana Bărcaciu. Noi intrăm în pădure și găsim traseul 33 pe bandă albastră. Până la Cabana Negoiu mergem pe 3 semne: punct roșu, bandă și cruce albastră.


Trasee Munții Făgăraș
Comentarii
This page loaded in 0.0038 seconds. Memory usage: 396 - 455 KB.