Traseul Orașul Victoria – Cabana Podragu, prin Valea Podragului


  Timp de parcurs:
 • Orașul Victoria – Cabana Podragu 6 - 7 ore, fără a trece pe la Cabana Arpaș
 • Cabana Arpaș – Cabana Podragu 6 – 6½ ore

Iarna este interzisă porțiunea traseului de vară între Cabana Turnuri și Cabana Podragu.

Pornim din orașul Victoria spre Combinat până la intersecția cu drumul forestier, continuăm pe acesta, coborâm în lunca râului Ucea Mare, traversăm pe pod și urcăm pe terasa din stânga, apoi ajungem la o răscruce semnalată de stâlpi cu săgeți. Părăsim traseul 16 spre La șipot, cu punct albastru, și mergem la dreapta, pe drum fără marcaj, ajungând după 3,5 km la o răscruce marcată cu stâlpi și săgeți, unde ne întâlnim cu drumul din dreapta, de la Cabana Arpaș, la 600 metri distanță. Noi mergem la stânga – spre sud, către Cabana Podragu, urcăm drumul forestier și după 500 metri, în stânga se lasă poteca traseului 17 cu triunghi albastru, spre Cabana Podragu peste Muchia Tărâței. Apoi apare și marcajul de triunghi roșu pe care mergem 2 km, aici părăsim drumul și urcăm spre stânga pe poteca paralelă cu versantul vestic al Muchiei Tărâța, găsind zone împădurite și pâraie. După o oră și jumătate de la părăsirea drumului forestier, trecem Pârâul lui Ban ce curge în cascade spre râul Arpașul Mare, urcăm domol, străbatem o pădure și după o oră ajungem la confluența Arpașului Mare cu Podragul. În Valea Podragului traversăm pe malul stâng și urcăm în serpentine pe Muchia Turnurilor Podragului, unde un stâlp ne indică poteca marcată cu punct roșu spre Lacul Podrăgel prin Valea Arpașului Mare. După 20 de minute, traversăm Valea Podragului pe podeț și urcăm pe versantul drept, apoi pe alt podeț la dreapta traversăm valea tot pe versantul estic al Muchiei Turnurilor Podragului.

Drumul continuă în serpentine ce urcă prin păduri de unde vedem cascade, până la un pod unde traseul se bifurcă în varianta de iarnă, ce traversează apa și merge pe malul drept spre Cabana Turnuri, și drumul de vară pe malul stâng, prin pădure, apoi traversează apa în dreptul Cabanei Turnuri. De la cabană, o potecă vânătorească marcată cu triunghi roșu duce la Muchia Tărâței, fostul refugiu Boldanu, pe zona de obârșie a Pârâului lui Ban.

  Urcăm de la Cabana Turnuri pe trasee diferite după anotimp:
 • traseul de vară este la dreapta, peste apă, pe serpentine pe deasupra cascadelor Podragului, de unde se urcă pe versantul estic al Muchiei Turnurilor;
 • traseul de iarnă pe versantul apusean al Muchiei Tărâța, respectiv versantul drept al Văii Podragului.

Cele două poteci se întâlnesc sub pragul glaciar mijlociu, apoi marcajul urcă spre dreapta, pe lângă stânci și cabană.

  Trasee de legătură:
 • traseul 19 spre șaua Podragului;
 • traseul 17 spre Cabana Arpaș sau orașul Victoria, pe Muchia Tărâței;
 • traseul 20 spre Portița Arpașului pe la Lacul Podrăgel.

Trasee Munții Făgăraș
Comentarii
This page loaded in 0.0046 seconds. Memory usage: 396 - 456 KB.