Traseul Lacul Vidraru sau Gura Oticului – Șaua Podragului, prin Valea Budei și Izvorul Podul Giurgiului


Timp de parcurs: 8 - 9 ore

Acest traseu are două tronsoane: drumul forestier de 13 km și poteca dintre stânele din Podul Giurgiului și Șaua Podragului, iarna fiind periculos.

Plecăm de la stâlpul indicator din DN 7 C, Gura Oticului, pe Valea Budei, venind aici de la Căpățâneni pe Transfăgărășan, 31,8 km. Mergem pe drumul forestier pe malul drept al Văii Budei, iar la km 5 trecem pe malul stâng, vedem un vechi baraj, o punte pe apă și cantonul Mușețeica, părăsit dar unde se poate innopta. De la canton, 1100 metri altitudine, la stânga merge poteca pe marcaj de cruce albastră, traseul 55 spre Valea Caprei și Transfăgărășan km 102,7. Noi mergem tot pe drumul forestier, trecem pâraie și cascade, la 1130 metri trecem pe dreapta Văii Budei, revenim pe stânga, ajungem la un baraj în ruine, apoi la cantonul Buda, traversăm apa și după ultimul pod suntem la capătul drumului forestier, la stânele din Podul Giurgiului, de unde pornesc alte trasee spre Curmătura Galbenă – traseul 58 și spre Șaua Orzănelei – traseul 57.

De la stână spre stânga urcăm, mergem apoi pe firul Izvorului Podul Giurgiului iar de la cascadă mergem la dreapta pe serpentine 20 de minute și spre stânga traversăm muntele până la căldarea glaciară Podul Giurgiului, timp în care trecem 12 vâlcele. Urcăm pe malul drept pe lângă vechiul bordei ciobănesc, trecem printr-un găvan pietros și după un pasaj la dreapta găsim poteca de creastă la stâlpul cu săgeată din Șaua Podragului, la 2307 metri. În 30 de minute ajungem la Cabana Podragu.


Trasee Munții Făgăraș
Comentarii
This page loaded in 0.0041 seconds. Memory usage: 396 - 456 KB.