Știri montane

În perioada 2 noiembrie 2015 - 30 iunie 2016, Şoşeaua TRANSFĂGĂRĂŞAN este ÎNCHISĂ pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) până la data de 1 iulie 2016. De la Bâlea Cascadă se va putea ajunge la Bâlea Lac numai cu telecabina.

"Survivorman" în Munții Făgăraș

Les Stroud, celebrul canadian care a creat "Survivorman" difuzat de Discovery, și-a anunțat venirea în Munții Făgăraș pentru a realiza o serie de filmări în luna iunie 2015. Alături de el se vor afla șapte cameramani și vor colabora doar cu salvamontiștii din Argeș, singurii care vor ști locația exactă a echipei.

Les Stroud se va hrăni cu plante și animale mici, rupând orice legătură cu civilizația. Născut în Ontario în 1961, Les Stroud este muzician, cineast, expert în tehnici de supraviețuire și ghid în natură, cunoscut ca fiind creatorul, scenaristul, producătorul, realizatorul, cameramanul și gazda seriei televizate "Supraviețuitorul", producând și alte serii televizate pentru La Outdoor Life Network, The Discovery Channel, The Science Channel și YTV.

Așteptăm cu interes filmele realizate între 2 - 13 iunie în Munții Făgăraș și vă vom ține la curent.

Articol scris de (2 iunie 2015)


Les Stroud - Survivorman în Munții Făgăraș

Update 9 iunie 2015:

Les Stroud: "Sunt în Alpii Transilvaniei (Munții Făgăraș) și Doamne, cât este de frumos!!!!! Mâine voi începe aventura de supraviețuire..."

Așa își începe Les Stroud episodul Survivorman în Munții Făgăraș, cu o postare pe facebook. Iar după pregătirea aventurii împreună cu salvatorii montani din Argeș și șeful lor, dl.Ion Sănduloiu, în special în ceea ce privește plantele comestibile ori ascuțitul cuțitelor învățat de la meșteri locali, aventura începe în mod deosebit, fiind doar a treia oară în 15 ani de realizare Survivorman, după Canada și Statele Unite, când celebrul producător colaborează cu o echipă Salvamont, baza acțiunii fiind stabilită la Cabana Salvamont Argeș – Cota 2000 Transfăgărășan.

Până când primele filme vor fi difuzate, vă oferim câteva fotografii realizate de echipa tehnică Survivorman:

Les Stroud în Munții Făgăraș
Comentarii
This page loaded in 0.0054 seconds. Memory usage: 352 - 407 KB.