Traseele montane din Munții Făgăraș


Trasee turistice de pătrundere în masiv


Trasee de creasta


Trasee turistice nemarcate, de dificultate medie, si trasee alpine

Faima turistică a Munților Făgărașului se datorează altitudinii mari, reliefului glaciar și obstacolelor întâlnite mai ales între Vârful Urlea și Vârful Suru.
Creasta principală este marcată, mai puțin crestele Arpășelului și Vârtopelului. Alte trasee care nu sunt marcate sunt rareori parcurse de turiști, deși foarte spectaculoase, printre care Muchia Drăgușului, Muchia Zănoagei și a Viștei Mari, ce pot fi parcurse doar cu o coardă de 40 metri, în timp de vară, de către oameni antrenați în tehnica de cățărare.
În privința alpinismului, Munții Făgărașului nu oferă posibilități deosebite, căci șisturile cristaline ce constituie constituția lor petrografică nu a permis existența unor pereți verticali ca în masivele calcaroase, deci aici nu vom găsi trasee alpine ca în Bucegi, Piatra Craiului sau Hășmaș, decât doar câteva trasee care nu depășesc gradul 5 A, printre care amintim: Valea Sâmbetei, Ucea Mare – Podragu, Arpășel – Buteanu, Negoiu – Gârbova.
La gradul 5 B putem înscrie însă creasta Făgărașului pe timp de iarnă, datorită caracterului său accidentat, îngustimii și abisurilor ce o împrejmuiesc.


Creasta Munților Făgărașului iarna


Trasee de legatura spre alte masive


Trasee montane din Munții Făgăraș
Comentarii
This page loaded in 0.0109 seconds. Memory usage: 350 - 418 KB.