Traseul Cabana Bărcaciu – sub Vârful Scara


Timp de parcurs: 3 ore

Iarna sunt avalanșe.

Pornim de la Cabana Bărcaciu pe cruce roșie prin pădurea de molid 100 de metri, în dreapta rămâne traseul 39 cu punct albastru, iar mai sus, la stânga traseul 37 cu punct roșu. Depășim izvorul captat pentru cabană, ajungând în 20 de minute la pădure de unde urcăm printre ienuperi și afini, apoi în serpentine traversând fire de apă până pe culmea secundară a Muntelui Bărcaciu. De aici, poteca largă ne duce pe serpentine pe plaiul Muntelui Scărișoarei, pe vechiul Drum al țării, de transhumanță între Transilvania și țara Românească peste creasta Făgărașului prin șaua Scării.

Timp de 30 de minute urcăm pe coama Scărișoarei până în șaua Porumbăcelului, de unde o potecă puțin marcată coboară pe versantul estic până în căldarea superioară a Porumbăcelului, pe lângă turbării, iar pe culmea muntelui întâlnind marcajul cu cruce albastră de la Cabana Negoiu spre șaua Scării.

Noi continuăm pe cruce roșie în serpentine pe versantul stâncos vreo 2,15 ore, apoi traversăm versantul nord-vestic al Muchiei Scara iar la 10 minute ajungem pe muchia Tarniței de unde traversăm hrohotișuri ruginii și după 15 – 20 de minute ajungem sub Vârful Scara, din creasta principală, la 150 – 200 metri de curmătura estică a Gârbovei, la 2150 metri. Un stâlp de marcaj semnalează traseul de creastă cu bandă roșie.

    Trasee de legătură:
  • spre șaua Scării cu legătură la Cabana Negoiu și Izvorul Scării, pe traseul de creastă vest-est, etapa II;
  • spre șaua Surului cu legătură la Cabana Suru, pe traseul de creastă est-vest, etapa VIII.

Trasee Munții Făgăraș
Comentarii
This page loaded in 0.0051 seconds. Memory usage: 352 - 407 KB.