Piramide misterioase în Făgăraș


Așezate pe două rânduri și înalte de 20-30 de metri, piramidele miraculoase străjuiesc terasa lungă de un km din apropierea satului Sona, aflat pe malul stâng al Oltului. Ele se gasesc dincolo de Olt la o distanta de aproximativ 40 km de poalele Muntilor Fagaras.

De ce sunt miraculoase? Pentru că în afară de aspectul lor ciudat, multe se întâmplă acolo și lumea mult se minunează. De exemplu, nimeni nu înțelege cum și de ce, apa aflată în jur are proprietăți curative, carnea așezată în apropiere nu intră în putrefacție, iar diverse obiecte lăsate în preajmă se îngroapă singure... Ba chiar există cercetători și specialiști care afirmă că acolo s-ar afla mormântul lui Decebal, locul aflându-se exact în vârful unui triunghi dreptunghic, ale cărui laturi unesc Vârful Omu - simbolul sacralității dacice și sanctuarul de la Racos.

Legendele populare vorbesc despre uriași care au trecut Oltul venind dinspre Munții Făgăraș, care apoi, scuturându-și bocancii, au lăsat în urmă aceste uriașe movile de noroi, ori despre turci care scuturau din turbane pamânt turcesc.

Au venit și cercetători din Basarabia, care au găsit acolo ceramică din epoca bronzului, veche de peste o mie de ani.

Localnicii le numesc guruieți și, datorită faptului - încă o ciudățenie - că gropile de vulpi nu au pământul scos în afară, ci prăvălit înăuntru, ca și cum în ele ar exista un gol, se crede că piramidele misterioase ascund ceva de veacuri, poate comori dacice, poate morminte, ori cine mai știe ce secrete îngropate demult, în vremi uitate...

Articol scris de (22 ianuarie 2015)


Piramide misterioase în Făgăraș
Comentarii
This page loaded in 0.0055 seconds. Memory usage: 352 - 407 KB.