Traseul Curmătura Lerescului Mic – Cabana Plaiul Foii


până la Curmătura Foii și la Cabana Plaiul Foii.

Timp de parcurs: 3 ore

Traseul pornește pe marcajul de bandă roșie pe Culmea Tămașul Mare, intrăm în pădure, și timp de o oră depășim Vârfurile Făgetul Caprei de 1513 metri, Piscul Mănăstirii de 1613 metri și Ciocanu de 1631 metri. Poteca printre afinișuri urcă la Tămașul Mare de 1735 metri, cea mai mare înălțime a etapei. În stânga lăsăm marcajul cu bandă galbenă spre Plaiul Runcului sau Muchia țânțărenilor către Cabana Plaiul Foii.

De pe vârf vedem în dreapta ulucul Dâmboviței, perspectiva Masivului Păpușa și căldările lui sculptate în ghețari, în față avem Piatra Craiului, Padina lui Călineț, Ciorânga Mare și Padina Popii – stânga. Coborâm spre est de-a lungul culmii timp de o oră, printre poieni și pădurici, intersectând o potecă cu marcaj de bandă albastră din dreapta, dinspre Valea Dâmboviței și se îndreaptă spre Plaiul Foii, pe Piciorul Plaiului Mare.

Noi continuăm pe culme printr-o pădure deasă și coborâm în Curmătura Foii.

    Trasee de legătură:
  • spre Piscul Baciului, pe la Umerii Pietrei Craiului – La Zaplaz – Lanțuri, pe bandă roșie;
  • spre abruptul Marelui Grohotiș – Cerdacul Stanciului – șaua Funduri, pe triunghi albastru;
  • spre Drumul Grănicerilor – Valea Dâmboviței – Sătic – Podul Dâmboviței, triunghi roșu;
  • spre stânga, Plaiul Mare – Plaiul Foii, pe triunghi roșu și triunghi albastru – drumul nostru.

Mergem spre stânga pe triunghi albastru și roșu și coborâm prin pădure până la Valea Bârsei Tămașului. În locul în care ne întâlnim cu apa, continuăm în aval pe drumul forestier și în 15 minute suntem la Cabana Plaiul Foii. De aici și până la Zărnești sunt 13 km.


Trasee Munții Făgăraș
Comentarii
This page loaded in 0.0045 seconds. Memory usage: 350 - 406 KB.