Alte articole
Harta turistică a Munților Făgăraș cuprinde punctele de interes, precum orașe, comune sau sate, cabane și hoteluri; pe semnul de cruce roșie sunt marcate refugiile turistice și punctele de alertare Salvamont, iar alte marcaje sunt pentru locuri de popas și locuri de tabără recomandate. Infrastructura este divers semnalată pentru căi ferate / forestiere / gări, drumuri europene și naționale - cu sau fără modernizări, poteci turistice cu numărul traseului.
citeste mai departe...
Faima turistică a Munților Făgărașului se datorează altitudinii mari, reliefului glaciar și obstacolelor întâlnite mai ales între Vârful Urlea și Vârful Suru.
Creasta principală este marcată, mai puțin crestele Arpășelului și Vârtopelului. Alte trasee care nu sunt marcate sunt rareori parcurse de turiști, deși foarte spectaculoase, printre care Muchia Drăgușului, Muchia Zănoagei și a Viștei Mari, ce pot fi parcurse doar cu o coardă de 40 metri, în timp de vară, de către oameni antrenați în tehnica de cățărare. În privința alpinismului, Munții Făgărașului nu oferă posibilități deosebite.
citeste mai departe...
Așezate pe două rânduri și înalte de 20-30 de metri, piramidele miraculoase străjuiesc terasa lungă de un km din apropierea satului Sona, aflat pe malul stâng al Oltului. Ele se gasesc dincolo de Olt la o distanta de aproximativ 40 km de poalele Muntilor Fagaras.
citeste mai departe...