Alte articole
Se știe azi că numele Munților Făgăraș derivă din limba maghiară, deși părerile lingviștilor sunt împărțite, existând pe de o parte cuvântul "fogor" - potârniche, iar pe de altă parte, mai în glumă mai în serios, e luată în discuție și expresia "fa-garas", adică bani din lemn, ce-și are obârșia în obiceiul locului din secolul al XVIII-lea când muncitorii primeau în schimbul muncii lor niște bilete, dovezi din lemn, pe care le schimbau apoi în bani.
citeste mai departe...
Cabanele și refugiile nu sunt uniform amplasate, datorită afluenței turiștilor mai mult pe versantul nordic, mai spectaculos și cu mai ușoare posibilități de a ajunge pe creastă din Țara Oltului. De exemplu, pe versantul sudic sunt mai putine cabane decât pe cel nordic, căci centrele populate din sud sunt la prea mare depărtare de creastă și nici mijloace comode de ajungere în masiv nu există din această parte.
citeste mai departe...
Un localnic oarecum obișnuit cu urșii mi-a spus odată că și ei sunt tot ca noi: un om te-ajută la nevoie, în timp ce altul îți ține calea la colț de stradă și-ți dă în cap. Tot așa sunt și urșii: unii merg pe cărare și se împiedică de turiștii care le stau în drum, alții își apără puii, altora le e foame și tocmai le miroase salamul din rucsac, iar altora pur și simplu nu le place să le faci poze cu blițul și devin nervoși.
citeste mai departe...